Menu

Emil Hannovers arkiv

1887-05-12

Modtager

Emil Hannover

Dokumentindhold

Rasmus Christiansen foreslår Emil Hannover at tage med til Malmø den kommende søndag for at se et maleri af Christian Krogh. Frk. Holten tager formentlig også med, oplyser Christiansen og tilføjer, hvornår dampskibet afgår fra Kvæsthusbroen.

Transskription

Kjøbenhavn
Torsdag 12 Mai

Kjære Hannover!
Har De ikke lyst til at
tage med en Tour til Malmø
paa Søndag for at se Kroghs
Billede, som er udstillet dèr?
Jeg har talt med Frk Holten
i Dag. Hun vil nok med,
hvis hun kan faa en anden
Bestemmelse for Søndagen
annuleret.
Damperen gaar Form: 11, 15 Min
Vistnok fra Kvæsthusbroen.
Jeg skriver ligeledes til de andre.
Venligst
Deres

R. Chr.

Omtalte genstande

Fakta

Brev

Dansk

Dato og måned i brev. År ikke angivet, men kan ud fra brevets indhold og samtidige referencer bestemmes til 1887, hvor Christian Krohgs omstridte maleri "Albertine i Politilægens Venteværelse" var udstillet i Malmø.

Christian Krohg fik ikke sin ansøgte tilladelse til at vise maleriet i København, og Karl Madsen skriver bl.a. i forlængelse af en grundig anmeldelse, i Politiken søndag den 15. maj 1887 (samme dag, som Christiansen foreslår Hannover at tage med til Malmø og se maleriet): "Billedet vil sikkert faa godt Besøg i Malmø. Øresund er ikke bredt nok for tilstrækkelig kraftigt at værne Kjøbenhavns Dyd eller Udyd, hvad det nu er, Politimesteren vil beskærme." Madsens artikel refereres i øvrigt af Erik Skram i et brev til Amalie Skram med disse ord samme søndag i maj: "Idag har Carl Madsen skrevet en Artikel om Kroghs Billede i Politiken, jeg har ikke læst den, jeg ser blot, at han råder alle Venner af Kunst til at tage over til Malmø i denne Uge for at se på Billedet. Får jeg Råd gør jeg det. Husk at Du kan købe Politiken i Kristiania i Aviskioskerne." Uddraget af Erik Skrams brev er hentet på tidsaand.no.

København
Sofie Holten

Den Hirschsprungske Samling